Sluuspoort 1-schipper Wout Marinus.
Sluuspoort 1-schipper Wout Marinus. Foto: Anja Bos

Sluuspoort 1 gaat binnenkort weer in de vaart

Algemeen

ZWARTSLUIS - Nog even een kleine opknapbeurt, en dan is het weer zover. Vanaf Hemelvaartsdag, 9 mei, worden er weer gratis rondvaartjes door de haven en dorp van Zwartsluis aangeboden aan toeristen en overige belangstellenden met de Sluuspoort 1 vanaf de Handelskade.

Deze rondvaartjes worden uitgevoerd met een groep ervaren schippers die dit op vrijwillige basis doen, en met veel plezier de passagiers rondvaren langs pittoreske en bijzondere objecten in het waterrijke Zwartsluis. Het bootje vaart ook door het havengebied met onder andere de twee grote scheepswerven. In de vaarroute worden er drie van de vier sluizen in Zwartsluis getoond aan de gasten. Diverse sponsoren in Zwartsluis hebben het mogelijk gemaakt om een plezierbootje om te bouwen tot dit unieke rondvaartbootje , en ook steunen de sponsoren de mogelijkheid om het bootje in de vaart te houden. Door deze samenwerking tussen sponsoren en vrijwilligers is het mogelijk deze rondvaartjes gratis aan te bieden.

Er wordt gevaren van maandag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Ook wordt er op verzoek gevaren als een soort watertaxi van en naar jachthaven Kranerweerd om gasten gelegenheid te geven in Zwartsluis boodschappen te doen of het dorp te bezichtigen.

Enrico Kolk